Home » Blog; vrouwenkracht » Bewustzijn » Vibratie en frequentie, wat is het verschil?

Vibratie en frequentie, wat is het verschil?

by Elisabeth
994 views

Lees jij ook overal over vibratie en frequentie, maar is het jou ook niet helemaal duidelijk wat het verschil is? Hieronder leg ik het uit. 

Vibratie

Vibratie kun je het beste vergelijken met trillende energie. Deze trillende energie stralen we uit en wisselt gedurende de dag, gedurende onze bezigheden, gedurende onze stemming, gedurende ons contact met andere mensen. Het is wat je uitstraalt. Je aura, je gemoedstoestand, je uitwerking op andere mensen. Dit is er altijd. Ook wanneer je je klein maakt en op de bank een boekje leest onder een deken. Dan ook straal je een bepaalde vibratie uit. Het zijn je energielichamen. 

Frequentie

De frequentie van je vibratie kan hoog of laag zijn. Te vergelijken met licht of donker. Misschien heb je iemand wel eens horen zeggen: die straalt een donkere energie uit. Dat wat je opmerkt is vibratie, de kleur ervan is frequentie. 

Power versus Force

In het boek: Power vs Force heeft psychiater David Hawkins het menselijk bewustzijn in kaart gebracht aan de hand van 18 verschillende niveau’s (frequenties). Van iedere frequentie heeft hij de hoogte van de trillende energie (vibratie) vermeld. 

De onderste emoties: Schaamte, Schuld, Apathie en verdriet (ook wel passieve emoties), scoren het laagste op zijn bewustzijnsschaal. Vanaf Angst, verlangen, woede en trots (actieve emoties), straal je andere (meer agressieve) vibraties uit. Deze vibraties komen van je emotioneel en astraal lichaam.

Neutraliteit is wanneer je neutraal tegenover bepaalde gebeurtenissen staat. Het maakt je niet boos of verdrietig en je voelt ook geen schaamte. Bereidheid gaat over de bereidwilligheid die je voelt om je door bepaalde emoties heen te werken om ze te kunnen doorgronden, waarnaar je het kunt accepteren etc. Je zult zien dat het niet een eenmalige actie is om je hiermee bezig te houden, om je frequentie te verhogen waardoor een je positieve vibratie uitstraalt. Er kunnen dagelijks talloze dingen gebeuren die ervoor zorgen dat je naar beneden gezogen wordt. En al die afzonderlijke zaken zouden een voor een onderzocht moeten worden.  

Waarom zijn deze vibraties nou zo van belang?

De frequentie van je vibraties zijn niet alleen gunstig voor andere mensen, zodat ze zich prettig voelen in jouw omgeving. Ze zijn even zo gunstig voor jezelf. Is het je wel eens opgevallen dat wanneer je met een slecht humeur je bed uit bent gestapt en naar je werk bent gegaan, er die dag allerlei dingen gebeurde die er voor zorgden dat het er niet beter op werd? Of wanneer je boos wordt op je partner omdat hij het beddengoed in de keuken heeft gehangen om te drogen terwijl hij ondertussen staat te bakken en te braden, dat je een reactie terugkrijgt die alles behalve is wat je ervan had gehoopt. Meestal iets in de trant van: ‘Ja, eeeeuuuuuh…’. 

Jouw vibraties bepalen hoe je reageert op situaties en emoties en jouw reactie bepaalt de reactie van de ander. Je kunt geen negativiteit uitzenden en positiviteit terug ontvangen. 

Vibratie en frequentie, wat is het verschil?

Ik zou je graag willen uitdagen te bepalen op welke frequentie jij momenteel zit en op welke je zou willen zitten. Mail me hierover: tussenjouenmij@gmail.com of stuur een berichtje via Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk