Nieuwe maan in steenbok januari 2022

by Elisabeth
74 views 3 minuten lees

Vanaf zondag 2 januari 2022 is het nieuwe maan in steenbok. De eerste nieuwe maan van het nieuwe jaar. Een nieuwe maan is geschikt om na te denken over waar je je aandacht de komende periode op wil richten. Sommige zeggen ook wel dat het de tijd is dat je nieuwe maan wensen doet. Persoonlijk heb ik een aversie tegen het woord ‘wensen’. Ik spreek liever van nieuwe maan intenties. Op 2 januari 2022 staat de nieuwe maan in Steenbok. En Steenbok gaat over plannen, praktisch, standvastig, maar doordat Saturnus gekoppeld is aan het sterrenbeeld Steenbok, gaat het ook over carrière en financiële zaken.

Praktisch betekent dit dat vanaf 2 januari t/m 5 januari je intenties voor het komende jaar op gebied van werk en financiële zaken kunt gaan vormgeven. Je kunt beginnen met het grotere plaatje. Wil je misschien van baan veranderen, of promotie maken, of een andere functie binnen hetzelfde bedrijf? Wil je meer of minder gaan werken, wil je een opslag of naast je werk bijverdienen. Misschien wil je wel helemaal stoppen met werken in loondienst en wil je voor jezelf beginnen. 

Wanneer je op macro niveau gekeken hebt welke verandering je zou willen doorvoeren het komende jaar, kun je dit steeds kleiner maken. Als je voor jezelf wil beginnen kun je je afvragen welke stappen er per maand nodig zijn om je doel te bereiken. Op welke manier wil je geld verdienen met je onderneming? En is dit een realistisch verdienmodel?

Realistisch verdienmodel

Misschien ben je kunstenaar en heb je besloten dat je vanaf 2022 serieus hiermee aan de gang te gaan. Het verkopen van je werk, is waarschijnlijk geen realistisch verdienmodel. Stel je maakt olieverfschilderijen en verkoopt deze voor € 500,- per stuk en je hebt maandelijks € 3000,- bruto nodig, dan weet je dat je 6 schilderijen per maand moet verkopen. Als je weet dat je drie weken bezig bent met 1 schilderij, dan weet je al dat dit niet realistisch is. Los van allerlei andere uitdagingen. Dit is precies waar Steenbok over gaat. Realistisch nadenken over de mogelijkheden in plaats van je ergens instorten en tot de conclusie komen dat het eigenlijk niet houdbaar is. 

Saturnus

De planeet die heerst over Steenbok is Saturnus. Saturnus is de planeet die ons ook iets leert over werk en geld. Saturnus staat het hele jaar 2022 in Waterman. Dit betekent voor iedereen iets anders, maar globaal gezien zou dit kunnen betekenen dat wanneer je een verandering op gebied van werk wilt bewerkstelligen, dat je geconfronteerd zult worden met je tekortkoming. Het zou erop kunnen duiden dat je anderen nodig hebt om je plan uit te voeren. 

Welke richting

Als je het moeilijk vindt om je richting te bepalen, dan kun je eens een geboortehoroscoop opvragen. Dit kan Gratis bij astro.com. Kijk dan in welk huis Saturnus staat. Bij mij is dit heel toevallig ook het 10de huis wat staat voor werk en geld. De planeet Saturnus staat in mijn geboortehoroscoop in Maagd. Dit duidt erop dat ik mij het meest prettig voel wanneer ik mijn bedrijf ben. Daarnaast moet mijn werk betekenisvol zijn. Iets toevoegen aan de wereld. Anders verlies ik snel mijn interesse. 

 

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Kijk eens bij mijn aanbod, wellicht vind je hier een training, lezing of workshop die bij je past om dit te gaan toepassen op je eigen leven.

Je kunt me ook volgen op Instagram, waar ik zo nu en dan deel over dit onderwerp. Wil je in contact komen met mensen die zich hier ook mee bezighouden? Meld je dan aan bij de Facebookgroep.