Hoe creëer je een energieveld

by Elisabeth
1225 views 3 minuten lees

Het creëren van een energieveld is het eerste wat ik doe wanneer ik een vrouwencirkel, een training of een interactieve lezing geef. Nu klinkt dit heel spannend, maar in werkelijkheid is het iets wat we allemaal doen zodra we een interactie met onze omgeving aangaan. Of je nu werkt op een kantoor, of je op afstand verbonden voelt met een bepaalde groep mensen. Het is de kunst om je hier bewust van te worden. 

Wat is een energieveld

Om goed te kunnen begrijpen hoe je bewust een energieveld creëert is het van belang om eerst eens te onderzoeken wat een energieveld is. En om het niet onnodig ingewikkeld te maken houd ik hier een structuur aan die op absoluut niveau niet helemaal correct is, maar die wel gangbaar genoeg is om kennis te maken met dit principe. 

Ons lichaam is niets anders dan energie. Energie met een hoge trillingsfrequentie en met lagere trillingsfrequenties. Hoe lager de trillingsfrequentie is, hoe vaster de vorm. Hoe hoger de trillingsfrequentie hoe losser de vorm. 

De energie die wij uitstralen heel dicht bij het lichaam, heeft een lage trillingsfrequentie. Dit is dan ook de energielaag die we allemaal kunnen zien, wanneer we ons hierop focussen. Daar omheen zitten nog allerlei andere energielagen, zoals; onze emotionele energielaag, onze mentale energielaag enzovoort. 

Al die energielagen tezamen gaan een interactie aan met onze omgeving.

Hoe creëer je een energieveld

Eigenlijk is het heel simpel. Een energieveld creëert zichzelf. Het ontstaat automatisch als je een interactie aangaat met je omgeving, zoals ik eerder al schreef. Dit kan een interactie zijn met iemand, met een groep of een collectief, maar ook met een ruimte. 

 

Wanneer je positiviteit wil aantrekken, uit een bepaald bestaand energieveld. Is het noodzakelijk om er ook positiviteit in te stoppen. Want alles in het universum is opgebouwd uit: Likes attracts likes. Positiviteit trekt positiviteit aan en negativiteit trekt negativiteit aan. 

Je ziet dit veel gebeuren bij organisaties. Mensen komen binnen met een bepaalde energie en gaan weg met een totaal andere energie. Meestal is de energie niet positief getransformeerd, eerder negatief. Waarom gebeurt dit? Omdat de energiekracht van het collectief zwaarder weegt dan de energiekracht van het individu. Je wordt als het ware meegezogen in een bepaald veld, wat al jaren bestaat en waar zelfs de bestaande ‘oprichters’ niet eens meer inzitten, maar telkens overgedragen worden op de nieuwe deelnemers. En het is ontzettend moeilijk om hier uit te stappen, zo niet onmogelijk. 

Daarnaast is het ook nog eens zo dat wanneer je niet meer behoord tot  het collectief omdat je weg bent gegaan. Dit energieveld blijft bestaan en het lijntje dat gevormd is naar jou ook. 

Wees je bewust van je eigen energieveld

Tijdens de diverse activiteiten die ik organiseer, gaan we heel erg de diepte in hoe onze eigen energielagen zijn opgebouwd. Wat er allemaal in zit en hoe we hier bewust mee kunnen gaan werken. Want wanneer je je bewust bent welke energie jij met je meedraagt in de vorm van emotie, gedachten, overtuigingen, herinneringen en eerdere gebeurtenissen in je leven, ben je ook in staat om nieuwe energievelden te creëren en mensen aan te trekken die een zelfde soort energie hebben. 

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Kijk eens bij mijn aanbod, wellicht vind je hier een training, lezing of workshop die bij je past om dit te gaan toepassen op je eigen leven.

Je kunt me ook volgen op Instagram, waar ik zo nu en dan deel over dit onderwerp. Wil je in contact komen met mensen die zich hier ook mee bezighouden? Meld je dan aan bij de Facebookgroep.

Dit vind je misschien ook leuk