Home » Blog; vrouwenkracht » Bewustzijn » Hoe creëer je een energieveld

Hoe creëer je een energieveld

by Elisabeth
1093 views

Het creëren van een energieveld is het eerste wat ik doe wanneer ik een vrouwencirkel, een training of een interactieve lezing geef. Nu klinkt dit heel spannend, maar in werkelijkheid is het iets wat we allemaal doen zodra we een interactie met onze omgeving aangaan. Of je nu werkt op een kantoor, of je op afstand verbonden voelt met een bepaalde groep mensen. Het is de kunst om je hier bewust van te worden. 

Wat is een energieveld

Om goed te kunnen begrijpen hoe je bewust een energieveld creëert is het van belang om eerst eens te onderzoeken wat een energieveld is. En om het niet onnodig ingewikkeld te maken houd ik hier een structuur aan die op absoluut niveau niet helemaal correct is, maar die wel gangbaar genoeg is om kennis te maken met dit principe. 

Ons lichaam is niets anders dan energie. Energie met een hoge trillingsfrequentie en met lagere trillingsfrequenties. Hoe lager de trillingsfrequentie is, hoe vaster de vorm. Hoe hoger de trillingsfrequentie hoe losser de vorm. 

De energie die wij uitstralen heel dicht bij het lichaam, heeft een lage trillingsfrequentie. Dit is dan ook de energielaag die we allemaal kunnen zien, wanneer we ons hierop focussen. Daar omheen zitten nog allerlei andere energielagen, zoals; onze emotionele energielaag, onze mentale energielaag enzovoort. 

Al die energielagen tezamen gaan een interactie aan met onze omgeving. Hoe dit precies gebeurt leg ik heel gedetailleerd uit in de vrouwencirkel en de Innerlijke kracht training

Hoe creëer je een energieveld

Eigenlijk is het heel simpel. Een energieveld creëert zichzelf. Het ontstaat automatisch als je een interactie aangaat met je omgeving, zoals ik eerder al schreef. Dit kan een interactie zijn met iemand, met een groep of een collectief, maar ook met een ruimte. 

 

Wanneer je positiviteit wil aantrekken, uit een bepaald bestaand energieveld. Is het noodzakelijk om er ook positiviteit in te stoppen. Want alles in het universum is opgebouwd uit: Likes attracts likes. Positiviteit trekt positiviteit aan en negativiteit trekt negativiteit aan. 

Je ziet dit veel gebeuren bij organisaties. Mensen komen binnen met een bepaalde energie en gaan weg met een totaal andere energie. Meestal is de energie niet positief getransformeerd, eerder negatief. Waarom gebeurt dit omdat de energiekracht van het collectief zwaarder weegt dan de energiekracht van het individu. Je wordt als het ware meegezogen in een bepaald veld, wat al jaren bestaat en waar zelfs bestaande ‘oprichters’ niet eens meer inzitten, maar telkens overgedragen worden op de nieuwe deelnemers. En het is ontzettend moeilijk om hier uit te stappen, zo niet onmogelijk. 

Daarnaast is het ook nog eens zo dat wanneer je niet meer behoord tot  het collectief omdat je weg bent gegaan. Dit energieveld blijft bestaan en het lijntje dat gevormd is naar jou ook. 

Het zijn dan ook precies deze lijntjes die we gaan onderzoeken tijdens de vrouwencirkel en de training innerlijke kracht

Wees je bewust van je eigen energieveld

Tijdens de diverse activiteiten die ik organiseer, gaan we heel erg de diepte in hoe onze eigen energielagen zijn opgebouwd. Wat er allemaal in zit en hoe we hier bewust mee kunnen gaan werken. Want wanneer je je bewust bent welke energie jij met je meedraagt in de vorm van emotie, gedachten, overtuigingen, herinneringen en eerdere gebeurtenissen in je leven, ben je ook in staat om nieuwe energievelden te creëren en mensen aan te trekken die een zelfde soort energie hebben. 

 

Wil je op de hoogte gehouden worden over dit soort onderwerpen? Schrijf je hieronder dan in voor de nieuwsbrief. Of sluit je aan bij de besloten Facebook groep!

Dit vind je misschien ook leuk