Wat is een lichtwerker?

556 aantal keer bekeken

Toen ik voor het eerst de term lightworker (lichtwerker) hoorde, wist ik niet precies wat dit inhield. Voor iedereen die ook niet precies weet wat het betekent, heb ik dit blog geschreven om mijn eigen opvatting hierover te delen. 

Wat is een lightworker

Eigenlijk is het heel simpel. Een lichtwerker is iemand die met zijn of haar energie anderen kan helpen om bepaalde blokkades in chakra’s te openen. Uiteindelijk betekent dit vaak wel dat de persoon zelf werk moet doen om de blokkades te verwerken. Maar een lichtwerker kan de blokkades lokaliseren. 

De blokkades die op de chakra’s zitten verhinderen je Kundalini energie om vrij te vloeien door je lichaam. Daarnaast kunt je mentaal, emotioneel en zelfs fysiek problemen ondervinden door blokkades op de chakra. 

Energie

Alles in ons leven slaan we op in ons energielichaam. Iedere hand die we schudden, ieder conflict dat we ooit hebben gehad, iedere ervaring die we hebben meegemaakt. Ons brein zorgt ervoor dat bepaalde (heel veel) zaken niet meer in ons bewustzijn aanwezig zijn. Denk aan de dingen die je allemaal deed toen je 10 jaar was. Het geheugen heeft enkele dingen opgeslagen, maar al die andere zaken, zijn naar de achtergrond verdwenen. Zelfs zaken die een jaar geleden gebeurt zijn, kunnen we volledig vergeten zijn. De energie van al die gebeurtenissen slaan we op in ons energielichaam, het blijft aan ons plakken als cholesterol aan een bloedvaat. Uiteindelijk hopen al die kleine dingetjes op en veroorzaakt het een blokkade. 

Afhankelijk van de lading van de gebeurtenis blijft het ergens aan een chakra steken. Zo wordt woede, frustratie, onmacht, angst opgeslagen in onze eerste chakra, de stuit. Onvermogen je te uiten, leugens en bedrog worden opgeslagen in de keelchakra. Etc. 

Energiewerker versus een lichtwerker

Omdat pure energie vaak voorgesteld wordt als wit/zuiver licht, bestaat de term lichtwerker. Iemand die zijn eigen energie beheerst is in staat door middel van licht bepaalde blokkades op te heffen, of boven te laten drijven. 

Een energiewerker is exact hetzelfde. Een energiewerker richt zijn eigen heldere en zuivere energie op de betreffende blokkades om een opening te maken in het desbetreffende chakra. 

Een echt goede energiewerker is zelfs in staat om door middel van die energie te voelen, zien, horen, ruiken, proeven, denken wat het onderliggende probleem is wat deze blokkade heeft gecreëerd. 

The real deal versus The Fake

Omdat deze vorm van healing niet objectief waarneembaar is, zijn er opportunisten die menen dat ze op deze manier gemakkelijk hun geld kunnen verdienen of van wie hun spirituele ego dermate groot is dat ze meer bezig zijn met zichzelf een geweldige healer te vinden, dan dat ze deze energie inzetten voor hun cliënten. De meeste gevaarlijke healers zijn de mensen die hun eigen energie niet goed kunnen sturen waardoor zij geen zuivere energie doorgeven, maar hun eigen blokkades meegeven. Het is hetzelfde met een accountant. Zodra ze afgestudeerd zijn kunnen ze bedrijven adviseren over financiële zaken, maar wanneer ze na hun studie nooit meer investeren in hun eigen ontwikkeling, worden ze op den duur ingehaald door veranderende wet en regelgeving. 

Gelukkig worden de meeste energiewerkers gedreven door een passie om anderen te helpen en zijn zij zelf op dagelijkse basis bezig met het verhogen van hun eigen vibratie en het oplossen van hun blokkades. Ze nemen de spirituele hygiene maatregelen in acht en springen niet lichthartig om met jouw energie of jouw blokkades. 

Ik ben benieuwd naar jouw gedachten over dit thema. Heb jij al eens een behandeling gekregen van een energiewerker? En wat was jouw ervaring? Wil je het me laten weten? Dit kan via Instagram of via: tussenjouenmij@gmail.com

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te optimaliseren. Wanneer je gebruik maakt van deze website gaan we er vanuit dat je hiermee akkoord bent. Accepteer

Cookies
0