Home » Blog; leven met de maan » Schaduwwerk » Waarom zou je schaduwwerk doen?

Waarom zou je schaduwwerk doen?

by Elisabeth
1065 views

Ik krijg regelmatig de vraag waarom je schaduwwerk zou doen. Voor mij zijn er maar twee redenen om het te doen, misschien stiekem drie. Ik schrijf regelmatig over schaduwwerk zodat het voor mensen duidelijk wordt wat het is. Lees ook eens de verschillende manieren waarop je schaduwwerk kunt doen.

Waarom zou je schaduwwerk doen?

In mijn optiek zijn er twee belangrijke redenen om schaduwwerk te doen:

1. Wanneer je vastloopt in je leven en je niet begrijpt waarom die dingen ineens niet meer werken zoals je gewend bent. 

Je voelt je waardeloos en snapt niet waarom vriendschappen eindigen of veranderen. Je relatie loopt op de klippen. Op je werk worden er dingen van je verwacht die je niet kunt waarmaken. Je voelt je uitgeput en chagrijnig. De mensen om je heen hebben een andere visie dan jij, maar jij bent toch niet gek. Jij ziet de dingen helder. Als jij zo in het leven staat, laat dit dan een wake-up call zijn dat jij het totaal niet helder ziet.

Je bent geconditioneerd en je houdt jezelf in hypnose 

Het wordt tijd dat je gaat onderzoeken welke zaken van jezelf jij niet accepteert en misschien zelf wel haat, tot het punt waarop je hebt besloten om er totaal geen aandacht meer aan te geven. Het wordt tijd dat jij nagaat welke aspecten er onderdrukt zijn vanuit je jeugd, of in een langdurige relatie. wanneer je vast zit, is het niet langer mogelijk om te blijven doen wat je deed, dan blijf je namelijk dezelfde uitkomsten krijgen. 

2. De tweede reden is omdat bovenstaande niet op jou van toepassing is, maar omdat je je leven een upgrade wil geven. Je bent tevreden met je sociale leven, je hebt goed contact met je familie, je hebt een fijne relatie of bent er helemaal oké mee om geen relatie te hebben, en toch denk je dat het allemaal nog beter kan. Je streeft naar een hoger bewustzijnsniveau. 

 

Uiteraard zijn dit twee uitersten en zou het kunnen dat je je ergens in het midden begeeft. Sommige aspecten van je leven zijn goed, anderen worden gedoogd en sommige hebben we werk nodig. Uiteraard zul je ook dan de benefits van schaduwwerk ervaren.

De conclusie van dit verhaal is

Dat er geen reden is om geen schaduwwerk te gaan doen. In de nieuwe maan en volle maan rituelen besteden we uitgebreid aandacht aan het doen van schaduwwerk. 

 

Doe jij schaduwwerk, of ben je op dit moment vooral in de fase van informatie hieromtrent verzamelen?

Ik ben benieuwd naar de fase waarin jij je nu bevindt. Wil je het me laten weten? Dit kan via Instagram of via: tussenjouenmij@gmail.com

Dit vind je misschien ook leuk