Hi! Wie zit er achter Tussenjouenmij

Mijn naam is Elisabeth Derogee. Na mijn studie psychologie begon mijn reis van zelfontdekking. Door het lezen van veel diverse boeken, mij te verdiepen in oosterse religies en filosofieën onderging ik in 2018 een spiritueel ontwaken. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik mij vrij voelde om mijn overtuigingen los te laten en opnieuw mijn verhaal te definiëren. Deze transformatie is nog steeds gaande en dagelijks werk ik aan het vergroten van mijn bewustzijnsniveau. 

Mijn opleiding psychologie heeft mij een goede basis en inzicht gegeven hoe wij als individuelen en groepen met elkaar omgaan. Hoe bepaalde aspecten van invloed zijn op elkaar, hoe hersenstructuren in elkaar zitten en hoe onze chemische huishouding werkt. Wat ik miste in de opleiding was het esoterische aspect. Niemand kon mijn uitleggen waarom ik in staat was om bepaalde voorspellingen te doen, hoe het kwam dat ik dingen waarnam die ‘normaal’ gesproken niet in onze fysieke wereld te zien zouden zijn. 


"That thing you seek is already inside you"

Naast mijn honger om meer te weten over de motieven van mensen en de psychologische aspecten van hun (en mijn eigen) karakter, werd ik op het pad gezet van de Tarot en leerde ik te vertrouwen op mijn intuïtie. Na een jarenlange zwerftocht van tegen steeds weer dezelfde situaties aan te lopen, mezelf steeds weer opnieuw hetzelfde verhaal te vertellen, bracht de Tarot mij in 2018 weer op het pad van de spiritualiteit. Ik leerde mediteren, mijn intuïtie draaide overuren en ik ging mij verdiepen in diverse levenshoudingen, filosofieën en zelfs religies zoals het Boeddhisme, het HindoeïsmeAdvaita vedanta. De boeken die ik las waren; The Law of One, of boeken over Shamanismesoul retrievalsan autobiography of a yogi. Ik kwam in contact met mensen als BasharSadhguru en Eckhart Tolle

 

Al deze mensen en boeken hebben mij geïnspireerd, hebben ervoor gezorgd dat ik dieper na ging denken over waar ze het over hebben en hoe ik een en ander kon integreren in mijn eigen leven. Ik ben mijn ego gaan onderzoeken en ik doe regelmatig schaduwwerk om helderder te kunnen zien wat er gebeurd in mijzelf. Om mijn eigen transformatie te kunnen volgen en ontleden zodat ik andere kan helpen op ditzelfde pad. Mijn meningen, mijn overtuigingen en oordelen neem ik regelmatig onder de loep waardoor ik langzaam in mijn lichaam een verandering ben gaan waarnemen. Een verandering die nog lang niet op het eindpunt is beland. Omdat ieder pad anders verloopt, pretendeer ik niet de waarheid in pacht te hebben. Wel denk ik dat ik intellectueel en spiritueel vaardigheden kan aanleren waar je zelf vervolgens mee aan de slag kan. 

Wat is mijn manier van werken?

over elisabethIk hanteer altijd twee verschillende manieren waarop je dingen tot je kunt nemen. Intellectueel (het begrijpen van de materie) en door gerichte opdrachten (het doen).

over elisabethDoordat ik weet waar ik vandaan kom en welke weg ik af heb gelegd om hier te komen, oordeel ik nooit over een ander zijn of haar weg. 

over elisabethIk heb de wijsheid niet in pacht, iedere situatie brengt weer nieuwe inzichten met zich mee. En zo leren we samen op ons eigen niveau en aan onze eigen doelstellingen.

over elisabethMijn rol is ondergeschikt aan jouw ontwikkeling. Ik ben de aangeven, niet de invuller of de beoordelaar. Onze verhouding is gelijkwaardig, te allen tijde. 

 

Wil je meer over mij weten? Ik ben actief op Instagram, waar ik mijn kijk op zaken open en eerlijk met je deel.

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te optimaliseren. Wanneer je gebruik maakt van deze website gaan we er vanuit dat je hiermee akkoord bent. Accepteer

Cookies
0