Home » Blog » Hoeveel synchroniciteit ervaar jij in je leven?

Hoeveel synchroniciteit ervaar jij in je leven?

by Elisabeth
2275 views

Zie jij ook wel eens voorbij komen dat mensen foto’s plaatsen van dubbele getallen? 11:11, 22:22 etc. In dit blog wil ik het met je hebben over de verschillende typen van synchroniciteit en hoe het werkt.

Hoeveel synchroniciteit ervaar jij in je leven?

Wat betekent synchroniciteit in je spirituele ontwikkeling? Synchroniciteit is een term die bedacht is Carl Gustav Jung en betekent ‘gelijktijdig’. Of beter gezegd: wanneer er gelijktijdig een bepaalde situatie zich voordat die verband houden met elkaar. Carl G. Jung heeft er ook een boek over geschreven: Synchroniciteit.

Wanneer je bezig bent met je spirituele ontwikkeling, dan stem je je langzamer zeker af op het collectieve bewustzijn. In plaats van dat je als ongeleid projectiel zelf maar wat doet, sluit je je aan bij het collectief bewustzijn. Dit betekent dat je zult ervaren wat veel andere op hetzelfde bewustzijnsniveau dit ook ervaren. Je bent meer uitgelijnd en afgestemd op collectieve gewaarwordingen.

Bijvoorbeeld; wanneer jij goed afgestemd bent en je voelt je op een bepaalde dag heel erg moe, dan zul je merken dat de mensen die op dezelfde golflengte zitten, ook die vermoeidheid ervaren. Het is dus een heel fijne tool om te zien of je op de juiste weg bent met je spirituele groei.

En aan welke typen van synchroniciteit moet je dan denken:

1. Een bepaalde plek, thema of onderwerp wordt constant onder je aandacht gebracht

Wanneer je via verschillende kanalen steeds leest over een bepaald thema of onderwerp, of zelfs over een bepaalde plek. Dan kun je ervan uitgaan dat veel andere mensen met hetzelfde bewustzijnsniveau hier aan denken. Soms wordt er ook wel eens gezegd: Het hing gewoon in de lucht. In werkelijkheid zijn dit signalen die jij oppikt uit het collectief bewustzijn en wanneer je je hiervan bewust bent, zul je dit steeds vaker ervaren. Zo zijn er enkele spirituele influencers die ik volg via Youtube en Instagram. Ze zenden een vibe uit die ik prettig vind en waarvan ik denk dat ik mij daarbij wil aansluiten. Laatst had ik even het gevoel dat ik niet meer zeker wist of ik verder wilde gaan met mijn blog, met Youtube etc. Ik kreeg het gevoel dat ik gewoon lekker chagrijnig op de bank wilde zitten. Gedachteloos tv kijken etc. Helemaal niet de vibe waar ik in wil zijn. En terwijl ik in de mood door Instagram scrolde, kwam deze post onder mijn aandacht:

Verschillende typen van synchroniciteit

Niet toevallig is Aaron Doughty iemand die die vibe uitzend die ik prettig vind.

2. Wanneer je door de barrières heen weet dat het goed is

Soms vallen dingen wel eens volledig uit elkaar. De fysieke ervaringen die je hebt zijn niet geheel positief, maar je weet, je voelt dat dit je verder gaat helpen. Soms moet het oude eerst afgebroken worden voordat er ruimte is voor iets nieuws. Dus in plaats van je uit het veld geslagen te voelen, kun je je realiseren dat dit gebeurt voor jou om iets beters te voorschijn te laten komen. In dit soort tijden kan het zijn dat je veel dubbele getallen ziet, of andere tekenen. Veel mensen zien bijvoorbeeld grote engelenvleugels in de wolken. Dit zijn allemaal tekenen dat je op de juiste weg zit.

3. Negatieve synchroniciteit

De bovenstaande tekenen zijn allemaal positief, maar met negatieve synchroniciteit, voel je twijfel, negativiteit. Dit kan gaan om dood of ziekte synchroniciteit gaan. Dit betekent vaak dat je vasthoud aan bepaalde vormen van energie waar je aan vasthoudt terwijl het tijd is om dit los te laten. Dus waar de positieve synchroniciteit een aanmoediging is om verder te gaan in een bepaalde richting. Is dit een teken dat je bepaalde dingen moet loslaten. Een voorbeeld hiervan is wanneer je bij veel dingen die je doet stuit op de dood. In nummers op de radio, in stukken die je leest op internet etc. Dit betekent niet dat je dood gaat, dit betekent dat je vasthoudt aan iets wat je beter los kunt laten. Het is zaak om te onderzoeken wat dat is.

4. Echo’s van je verleden

Dit is een vorm van synchroniciteit die je het beste negeert. Als je in het verleden heel veel plezier haalde uit een bepaalde bezigheid en je nu steeds weerhouden wordt om dit te doen dan is dat een groot teken om het achter je te laten. Ik heb dat zelf zo ervaren met schrijven. Vanaf mijn 20ste tot mijn 35ste ben ik heel druk bezig geweest met schrijven. Het doel was een boek schrijven, maar eerst moest ik leren hoe je dit überhaupt moet aanpakken. 15 jaar lang ben ik onstopbaar bezig geweest met het mezelf leren van creatief schrijven. Ik heb er zelfs cursussen in gegeven. Het was mijn passie. En toen ik 35 jaar was, leerde ik mijn huidige man kennen en het vervaagde naar de achtergrond. Ik ging andere dingen doen, maar het gevoel wat schrijven mij gaf trekt soms nog steeds. En telkens als ik er weer aan wil beginnen dan gebeuren er dingen. Mijn laptop gaat stuk, ik word ziek, ik heb geen inspiratie, ik haal er simpelweg geen plezier meer uit. Het heeft best wel een tijd geduurd voordat ik dit kon accepteren. Maar wanneer iets niet jouw pad is, dan zal het allemaal een stuk minder lekker vloeien. Wees je hiervan bewust en stuur bij.

5. Betekenisloze manifestatie

Het is soms lastig onderscheid te maken of iets synchroniciteit is of dat het betekenisloze manifestaties zijn van je eigen obsessie. Bijvoorbeeld; wanneer je er aan denkt om een bepaald type schoen te komen en je ziet ineens iedereen met die schoenen lopen. Dan is dat doorgaans geen teken dat jij die schoenen ook moet kopen. Je trekt aan waar obsessief aan denkt. De eindconclusie is dan ook: let op herhalingen, maar doe af en toe even een stap achteruit om te zien of het echt een boodschap voor jou bevat of dat je door je eigen kracht van denken en voelen dit naar je toetrekt en je er dus niets mee hoeft te doen.

Neem ook eens een kijkje op mijn Youtube kanaal waar ik diverse video’s plaats over dit onderwerp

Ik ben benieuwd naar jouw gedachten over dit thema. Hoe ervaar jij synchroniciteit? Wil je het me laten weten? Dit kan via Instagram of via: tussenjouenmij@gmail.com. Of door middel van een comment op Youtube.

Dit vind je misschien ook leuk