Home » Blog » Hoe verwerk je problemen uit het verleden

Hoe verwerk je problemen uit het verleden

by Elisabeth
2680 views

Een groot deel van schaduwwerk is het verweken van je problemen uit het verleden. De reden waarom we dit doen is omdat het onze vibratie verhoogt en omdat het helpt bij onze spirituele groei. Waaronder het vrij laten stromen van je Kundalini energie. Daarom wil ik je een boekentip geven dat ingaat op het vraagstuk: hoe verwerk je problemen uit het verleden

Hoe verwerk je problemen uit het verleden 

Over het algemeen geldt dat iedereen een beetje zijn of haar eigen proces heeft als het gaat om verwerken van gebeurtenissen en ervaringen die uiteindelijk ophopen tot problemen. 

Met name energiewerkers hebben de gave om op een intuïtieve manier om te gaan met de zaken die op hun pad komen. Als ik naar mijn eigen proces kijk, wat verre van voltooid is, dan is het inderdaad zo dat ik altijd manieren heb gevonden om te helen, om te verwerken. Meestal zonder dat ik er erg veel erg in had. 

Teal Swan

Onlangs stond het boek van Teal Swan – Go beyond – in mijn aangeraden lijst bij bol.com. Wellicht stond het er omdat ik eerder wat stukken had gelezen over Teal Swan en dat er behoorlijk wat controverse rondom haar is. Wat ik altijd een zeer vreemd fenomeen vind als iemand eerst geroemd wordt om zijn of haar ideeën en dan vervolgens gebeurt er iets en dan is er niets meer waar van wat iemand zegt, of worden de ideeën volledig verworpen omdat iemand bijvoorbeeld alcohol verslaafd blijkt, of van kinky seks houdt. 

Maar goed, daar gaat ik het in dit blog niet over :). Het gaat over het boek van Teal Swan. De reden dat het mij aansprak is omdat ik overeenkomsten zag tussen haar en mij en ik mij afvroeg hoe zij om is gegaan met bepaalde obstakels op haar weg. Na het boek Go Beyond te hebben gelezen besloot ik een ander boek van haar te lezen dat volledig gaat over het proces dat zij hanteert. 

Systeem

In dit boek reikt ze een systeem aan dat zij zelf heeft gebruikt en wat ze haar cliënten aanleert om om te gaan met trauma, maar ook met kleiner hobbels op de weg. 

Waar het in het kort op neerkomt is dat je je bewust wordt van de aanwijzing die het leven je geeft en deze koppelt aan een bepaalde levenservaring. 

Een kleine teaser

Ze heeft een lijstje opgenomen in het boek met manieren om liefde aan jezelf te geven. Daar staan dingen op als:

  • Mezelf  de vraag stellen: Wat zou iemand die van zichzelf houdt, nu doen?
  • Mezelf mijn vergissingen vergeven
  • Een lijst maken van positieve dingen over mezelf die ik ook echt geloof
  • Mezelf toestaan om toe te geven wanneer ik ongelijk heb of een vergissing heb gemaakt.
  • Mezelf niet vergelijken met mensen waar ik jaloers op ben
Ze heeft 3 pagina’s volgeschreven met deze punten. Sommige zijn heel voor de hand liggend, terwijl anderen in al hun simpelheid toch een eyeopener zijn.
 

Ben je geïnteresseerd in haar methode? Dan kan ik je het onderstaande boek van harte aanbevelen. 

Zijn er boeken die jouw kijk op bepaalde zaken volledig heeft veranderd? Ik ben benieuwd naar jouw aanraders. Wil je het me laten weten? Dit kan via Instagram of via: tussenjouenmij@gmail.com

Dit vind je misschien ook leuk