Per direct waardevol contact met je spirituele gids

1439 aantal keer bekeken

In dit blog wil ik het hebben over in contact komen met je gids. Dit is niet zo heel erg ingewikkeld. Je hoeft er niet paranormaal voor begaafd te zijn of een verlichte geest te zijn. Het is zo simpel dat er eigenlijk maar 3 stappen voor nodig zijn. 

Hoe maak je contact met je gids

De eerste stap in het proces is intentie. Wanneer ik de eerste keer pogingen ondernam om in contact te komen met mijn gids, geloofde ik er eigenlijk niet echt in en dus de acties die ik ondernam waren een beetje half bakken. De vraag was zelfs of ik het echt wel wilde. In het verleden had ik namelijk een reeks heel nare ervaringen achter de rug met entiteiten en dat wilde kosten wat het kost vermijden. 

Dus wanneer je manieren zoekt hoe je contact maakt met je gids dan begint het niet met het daadwerkelijke contact. Het begint al in het stadium ervoor. Wil je het echt? Heb je er iets voor over? Als je contact met je gids kon kopen in de winkel, zou je er dan geld voor over hebben? Als je contact hebt hoe wil je het integreren in je leven. Denk na over deze dingen. Het zal helpen om het gevoel van verlangen sterker te maken. 

Affirmaties

Daarna moet je actie ondernemen. Er alleen over nadenken en er eens iets over lezen, zal je niet helpen om het contact te leggen. Wat ik heb gemerkt is dat het heel goed werkt om deze actie te nemen door dagelijkse affirmaties uit te spreken alsof je al contact hebt. 

Ik ben in contact met mijn intuïtie

Ik ben in contact met mijn spirituele gids

Ik ben in contact met mijn hogere zelf. 

En dat iedere dag 2x. ’s morgen en ’s avonds. Je kunt er ook over journalen.

Op deze manier zend je een bepaalde energie uit, die uiteindelijk weer naar je terugkomt. Verwacht dan ook niet dat je dit een paar keer doet en daarna niet meer. Stel je er op in dat je dit dagelijks doet voor tenminste 21 dagen.  

Hoe maak je contact met je gids

Laat los

De derde stap is dat je de uitkomst loslaat. Doe je bovenstaande affirmaties, journal erover, maar laat los hoe je denkt dat het zal zijn. Want het komt op een heel andere manier dan je nu wellicht denken. En als je er een bepaalde gedachten over hebt dan limiteer je je opties en zul je nooit echt het genoegen hebben om te profiteren van het contact met je gids. Als het überhaupt al lukt. 
 

Mijn ervaringen

Mijn eerste ervaring dat ik contact kreeg met mijn gids gebeurde heel anders dan ik mezelf ooit had kunnen voorstellen en daarom is het zo belangrijk om het los te laten. 

Nadat ik mij over mijn jeugdtrauma heen gezet had en echt heel graag contact wilde en ik ook actie ondernam om dit te laten gebeuren, merkte ik dat ik ’s avonds als ik alleen was aanwezigheid voelde, maar niet alleen dat ik zag vanuit mijn ooghoek lichtflitsen en bewegingen. En dit is exact wat ik bedoel toen ik hierboven schreef: Weet je het zeker? Want op het moment dat dat bij mij gebeurde, raakte ik toch in paniek en sloot ik mij af. 

Toen uiteindelijk de eerste angst wel weg was, na een paar weken, schoot ik in een andere modus: Namelijk als het gebeurde, wat steeds minder vaak voorkwam, dan zei ik verveeld: Ik heb er nu even geen zin in hoor. En hop, off they go. 

Daarna kwam ik pas in een relaxtere toestand waarbij ik het gewoon liet gebeuren. Er niet speciaal aandacht aan besteedde. En vanaf dat moment veranderde alles. Vanaf dat moment was ik ook in staat om contact te leggen, gewoon overdag. Ik heb dan niet de visuele gewaarwordingen die ik ’s avonds wel heb, maar op een heel subtiele manier ben ik mij bewust dat ik ermee kan communiceren. 

Ik voel dit bijvoorbeeld heel sterk wanneer ik een Tarotreading doe of wanneer ik schrijf.  

Hoe weet je dat het een gids is

De allerbelangrijkste aanwijzing voor mij is wanneer het antwoord al komt nog voordat ik mijn zin helemaal afgemaakt heb. Wanneer ik enorme snelheid in mijn hoofd ervaar van vraag en antwoord, dan weet ik dat dit mijn gids die me helpt. 
 
Maar stap nu niet in de valkuil door alles te willen weten of te willen bespreken met je gids. Je gids is er wanneer je het nodig heeft, maar veel belangrijk is dat je gids vooral wil dat je je eigen beslissingen neemt. Er zal nooit een afhankelijkheidssituatie ontstaan want dat zal je gids simpelweg niet toestaan. Ons doel hier in dit leven is om ervaringen op te doen. Niet om aan de hand van een walktrough door het leven te gaan waarbij iemand je voor iedere stap vertelt wat er gaat komen. 

Ik ben benieuwd naar jouw gedachten over dit thema. Heb jij al bepaalde ervaringen met je gids of je hogere zelf? Wil je het me laten weten? Dit kan via Instagram of via: tussenjouenmij@gmail.com. Of door middel van een comment op Youtube.

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te optimaliseren. Wanneer je gebruik maakt van deze website gaan we er vanuit dat je hiermee akkoord bent. Accepteer

Cookies
0