Home » Blog » Drie dingen waar je mee hebt ingestemd voordat je bent geboren

Drie dingen waar je mee hebt ingestemd voordat je bent geboren

by Elisabeth
972 views

Vandaag wil ik met jullie delen de drie dingen waar je mee hebt ingestemd voordat je bent geboren.

Slachtoffer

Soms hoor ik mensen wel eens klagen over dingen die hen overkomen zijn, waar ze slachtoffer van zijn geweest. Of soms zeggen mensen: ‘dat komt door mijn opvoeding, ik kan er niets aan doen.’ Soms voelen diezelfde mensen zich machteloos ten aanzien van de zaken die er gebeurt zijn waar ze geen controle over hadden.

Ik geloof erin dat we hier komen met een bepaald doel. Dat we in de periode tussen de dood van onze vorige fysieke leven en de geboorte van dit tijdelijke fysieke leven bedenken wat we nodig hebben om dit doel te bereiken. En zo kiezen we de ouders die zullen bijdragen aan dit doel.

Denk nu niet dat dit altijd op een positieve manier gebeurd. 

Om mezelf als voorbeeld te nemen; ik heb een heel slechte jeugd gehad en toen ik opgroeide had ik het gevoel dat ik altijd een 10-0 achterstand had op andere mensen. Ik heb geen intellectuele informatie mee gekregen waar ik iets aan had. In mijn jeugd was het overleven van fysieke bedreiging een zeer belangrijk thema.

Hoe helpt dit, zul je denken. Ik leerde dat alles wat in mijn fysieke omgeving gebeurde niet de werkelijkheid was. Het was te gruwelijk voor de werkelijkheid. Rond mijn 6de jaar maakte ik al een spiritueel ontwaken door en hier was mijn heftige leven niet voor nodig, maar mijn eeuwige levend bewustzijn koos voor deze manier. Wellicht heb ik eerdere tijdelijke levens doorgemaakt waar ik heel erg hing aan de materiële en fysiek heerlijkheid die het leven kan zijn, waardoor ik veel moeilijker op het pad van de spiritualiteit kon komen. 

Het is hetzelfde als met de globale ontwikkeling van een kind. Wanneer een kind op vroege leeftijd al heel goed kan praten, is het waarschijnlijk dat het wat later leert lopen. 

Zo heb ik op heel jonge leeftijd spiritualiteit ontdekt waardoor bepaalde andere ontwikkelingen veel later kwamen. In eerdere levens had ik positieve ervaring omtrent de fysieke wereld waardoor ik de spirituele wereld volledig veronachtzaamde. 

Welke drie dingen heb jij mee ingestemd voordat je werd geboren

1. Allereerst heeft het eeuwig levend bewustzijn een doel. Het levensdoel. Er zit ontwikkeling in iedere tijdelijke manifestatie van ons bewustzijn. Het heeft altijd de drang om te leren.

Om een authentieke ontwikkeling te kunnen doormaken, is het van belang dat je blanco begint. Ook kan het jouw doel zijn om anderen te helpen met het vergroten van zijn of haar bewustzijn of om te helpen het collectieve bewustzijn te vergroten naar het volgende niveau.

2. Het tweede wat we hebben afgesproken is dat we een levensmissie hebben. Het verschil tussen missie en doel is dat je doel een richting is waar je je op kan focussen. Bijvoorbeeld; Jouw levensdoel is dat je helpt om zoveel mogelijk mensen te helpen met het vergroten van hun bewustzijn. Jouw levensmissie is veel specifieker. Die gaat over hoe je dit doel gaat bereiken. Dit is jouw specifieke skillset die jou helpt om je doel te bereiken. Bijvoorbeeld ben jij een van nature een goede spreker en zal jij door middel van lezingen veel mensen bereiken met jouw boodschap. 

Zo kun je door middel van jouw skillset bepalen waar dit handig voor is. Voor de meeste mensen is het vrij gemakkelijk om te zien waar we goed in zijn. Als je die allemaal op een rijtje hebt, kun je bekijken waar dit je mee kan helpen om zo achter je levensdoel te komen. 

3. Het laatste zijn de heilige contracten. Voordat je werd geboren is al vastgesteld bij welke mensen je de meest waarschijnlijke ervaring zult opdoen die jou helpen een bepaalde skill te ontwikkelen die vervolgens helpen om te leven volgens je levensdoel. Je kiest voor je eigen ervaring. en soms is dat wat moeilijk te verteren, zeker als je een slecht jeugd heb of in een slechte relatie vast hebt gezeten. Wanneer je dit gaat zien als een keuze, heb je ook een keuze wat je ermee doet. En kun je het ombuigen naar iets wat niet ten kosten van jou gebeurd is, maar voor jou gebeurd is.

Dit zijn de drie dingen waar jij hebt ingestemd voordat je werd geboren: Levensdoel, Levensmissie en heilige contracten

Ik ben benieuwd naar jouw gedachten over dit thema. Heb jij wel eens nagedacht over de lessen die jij geleerd hebt in dit leven? Of weet je misschien al met welk doel je hier bent? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Wil je het me laten weten? Dit kan via Instagram of via: tussenjouenmij@gmail.com

Dit vind je misschien ook leuk