5 dingen om op te geven om je vibratie te verhogen

710 aantal keer bekeken

Ik weet niet of jij het ook overal om je heen hoort zoemen, ik in ieder geval wel en dat is dat mensen bezig zijn met het verhogen van hun vibratie. Heb je geen idee waar ik het over heb? Ik heb een blog geschreven over het verschil tussen vibratie en frequentie.

Ik heb hieronder heb ik een lijstje gemaakt van 5 dingen om op te geven om je vibratie te verhogen. . 

Laat je slachtofferrol los

Als je kijkt naar de schaal van bewustzijn uit het boek Power vs Force van David Hawkins, dan zie je dat de laagste vibratie die van angst, schuld en verdriet is. Door hieraan vast te houden, blijft je vibratie laag. En natuurlijk zijn er momenten waarop jij je angst, schuld en verdriet vergeet en dat je in een hogere vibratie kunt komen, maar de doelstelling is dat je altijd in een hogere vibratie verkeert. 

Dus als jij jouw energie wil verhogen, dan zit er niets anders op dan uit je slachtofferrol te komen. Het meest krachtige wat je kunt doen is diegene vergeven en accepteren dat het is gebeurd, Dat klinkt waanzinnig moeilijk en ik ben mij daarvan bewust. Om een voorbeeld te geven uit mijn eigen leven, ik heb een slechte jeugd gehad en mij zijn fysiek dingen aangedaan. Ondanks dat heb ik dit op heel jonge leeftijd al verwerkt. Tot het punt dat ik op mijn 20ste bij een psycholoog kwam omdat ik zelf een kind kreeg en ik dat aspect absoluut verwerkt wilde hebben. Ik werd onverrichte zaken terug naar huis gestuurd. Hij kon niets voor mij doen. Door middel van acceptatie en vergeving had ik het al verwekt op een punt waar de meeste mensen hun hele leven niet komen. 

Het plakken van labels of het hebben van oordelen

We zijn geprogrammeerd om overal een mening over te hebben en een labeltje op te plakken. We doe dit niet alleen bij anderen, maar ook bij onszelf. Deze negatieve gedraging zorgt ervoor dat we iedere dag op momenten bezig zijn met oordelen, met negatieve zaken. Als je je vibratie structureel wilt verhogen, dan is het tijd om hiermee aan de gang te gaan. Er zijn verschillende methoden. 

Je kunt je verdiepen in het onderwerp je ego, omdat het hier vandaan komt. Je kunt je toeleggen op meditatie. Met name Vipassana meditatie is hier heel geschikt voor. 

Als je bovenstaande zaken combineert met het doen van schaduwwerk, heb je gegarandeerd succes.

Alles wat we in ons lichaam stoppen, wordt een deel van ons

Nadat je hebt gegeten hoor je je energiek te voelen. Dat is wat voedsel met ons doet, als jij je na het eten uitgeput en vermoeid voelt, dan komt dit doordat je lichaam hard moet werken om het te verteren. Van nature is het eten van puur voedsel het hoogst vibrerend. Dit zijn verse groenten en fruit, noten, volkoren, kruiden thee, water etc. Dit is dan ook 1 van de redenen waarom veel mensen in de spirituele wereld veganistisch eten. Vlees en hoog bewerkte producten zijn over het algemeen laag vibrerend en worden onderdeel van je fysiek.

Dit is nog een puntje in mijn eigen ontwikkeling. Van nature houd ik niet van vlees, dus dat is niet zo’n probleem, maar ik heb veel moeite om van geraffineerde suiker af te blijven. Koekjes zijn vooral de boosdoener. Soms gaat het beter dan andere keren, ik heb de afgelopen jaren al steeds betere stappen gemaakt. 

Mensen om je heen

Je bent het gemiddelde van de mensen waar je mee omgaat. Als jij de vijf mensen bedenkt die het dichtst bij jou staan, dan ben jij qua vibratie en zelfs qua intellect hier het gemiddelde van. Lange tijd heb ik geprobeerd bepaalde vriendschap omhoog te liften, maar dit is mij nooit gelukt. 

Om die reden beëindig ik een vriendschap op het moment dat ik het gevoel heb dat ze me naar beneden halen. En dan bedoel ik niet dat ze negatief over mij spreken. Meer dat ik mij uitgeput voel nadat ik heb afgesproken. Wanneer dit een patroon wordt, ga ik heel snel afbouwen. 

Dit is iets waar ik vrij meedogenloos in ben. Het is ook een punt waar ik niet pas onlangs mee begonnen ben. Al ruim 20 jaar zie ik mensen in mijn leven verschijnen en heb ik afscheid genomen van mensen. Het is een natuurlijk proces geworden en tegenwoordig ga ik niet zo heel snel meer vriendschappen aan, pas als ik over een langere tijd denk dat iemand hetzelfde vibratieniveau heb, ga ik een vriendschap aan. 

The higher the vibe, the smaller the tribe. 

Dit is natuurlijk een gevoelig punt als de mensen waar je mee omgaat onderdeel uitmaken van een groep waar je veel mee afspreekt. En ik ben de laatste die voor jou wil bepalen wat je doet. Maar probeer je er eens wat meer bewust van te zijn. 

Televisie, muziek

Wanneer je tv kijkt is je brein in een Alpha staat. Dit betekent dat je relaxter en minder alert bent. Je bent passief tv aan het kijken en dat maakt dat je meer ontvankelijk bent voor wat je op de mouw gespeld wordt. Deze staat zorgt ervoor dat je in staat bent goed te leren. Het wordt ook wel de flowstaat genoemd. Als jij programma’s kijkt waar mensen op een negatieve manier met elkaar omgaan, of in de problemen zitten dat neem je dit onbewust over in je eigen vibratie. 

Net als met de andere bovenstaande zaken, behalve het voedsel, ben ik ook al 20 jaar geleden gestopt met tv kijken of het nieuws volgen. Ik vroeg mij af of het iets bijdraagt aan mijn leven af dat het mij iets kostte. Toen ik ermee stopte had ik niet het idee dat het mij iets kostte, maar ik had ook niet het idee dat het iets opleverde. Veel mensen in mijn omgeving zeiden toen: “Je moet toch op de hoogte zijn van wat er speelt in de wereld?” En ik dacht alleen maar: Waarom? Met welk doel moet ik dat weten? En eigenwijs als ik ben, ging ik mijn avonden op een andere manier invullen. Ik had pas erg in deze verandering toen iemand de term Tokkie gebruikte en ik geen idee had wat daarmee bedoeld werd. FOMO is mij volledig vreemd.

Muziek

Voor muziek geldt hetzelfde, je hebt high vibe muziek en low vibe muziek. Wanneer jij je vibratie een boost wil geven zonder veel moeite, kun je high vibe muziek luisteren. Op internet zijn verschillende lijsten te vinden met high vibe muziek, zelf heb ik als stelregel; wanneer ik mij licht en opgewekt ga voelen van muziek, dan gaat het in mijn lijstje High Vibe. 

Er is wel een kanttekening, als je alleen maar naar high vibe muziek luistert in de hoop dat je je vibratiestartpunt verhoogd, dan kun je we eens teleurgesteld raken. Er is meer nodig dan alleen maar naar muziek luisteren om uiteindelijk echt een verandering in je leven te weeg te brengen. Wel kan het helpen om in de juiste stemming te komen om van daaruit het andere werk te doen. 

Welke van de bovenstaande punten heb jij al in je leven toegepast? Lukt het je moeiteloos, of voelt het soms als een gevecht? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring. Wil je het me laten weten? Dit kan via Instagram of via: tussenjouenmij@gmail.com

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te optimaliseren. Wanneer je gebruik maakt van deze website gaan we er vanuit dat je hiermee akkoord bent. Accepteer

Cookies
0