4 krachtige gewoontes die helpen je vibratie te verhogen

971 aantal keer bekeken

In dit blog wil ik met jullie de 4 krachtige gewoontes die helpen je vibratie te verhogen delen. Als je deze 4 gewoontes gaat toepassen in je leven zul je je positiever voelen en zal manifesteren van bepaalde zaken een stuk gemakkelijker verlopen. Ben je nog een beetje onzeker over het verschil tussen frequentie en vibratie? Daar heb ik een ander blog over geschreven. 

4 krachtige gewoontes die helpen je vibratie te verhogen 

 

1. Meditatie

Dit is natuurlijk een no-brainer. Maar waarom helpt meditatie? Dit heeft ermee te maken dat we ons laten leiden door onze gedachten en emoties. Als we gaan mediteren (op regelmatige basis), dan leer je je gedachten te observeren en ga je je steeds meer afvragen of je gedachten wel kloppen. Daarnaast zorgt regelmatige meditatie ervoor dat je in staat bent om je in het gewone leven bewust te zijn van je gedachten, je emoties. Wanneer dit gebeurt ga je steeds meer inzien welke destructieve gedachten je hebt. 

En dat is een magisch moment want op dat moment ga jij zelf weer achter het stuur zitten. Je laat je niet meer leiden door onbewuste processen, maar je bent in staat deze te verschuiven naar iets wat wel voor je werkt. In plaats van te vechten tegen de bierkade.

 

2. Kijk om je heen

 

Het principe is vrij simpel en dat is; je trekt aan wat je uitstraalt. Je krijgt terug wat je erin stopt. Dus wanneer jouw energie aan de basis geblokkeerd is, dan kan dit zich uiten in je nergens thuis voelen, je bent vaak vermoeid, of juist overactief, je bent een echt doorzetter, maar vergeet volstrekt voor jezelf te zorgen. Je bent te dun of juist te dik. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Die blokkade straal je uit naar de wereld en je zult merken dat de mensen in je leven allemaal te maken hebben met een blokkade in dat gebied. Wat je uitstraalt trek je aan. Maar… het uit zich niet bij iedereen op dezelfde manier. 

Bijvoorbeeld; wanneer jij een blokkade hebt net boven je navel van je energiecentrum, ook wel je zonnevlecht chakra genoemd. Dan kan dit betekenen dat jij niet zoveel wilskracht hebt. Dat jij een people pleaser bent. Het zou technisch gezien kunnen dat je dezelfde soort mensen aantrekt, waarschijnlijker is het dat je iemand aantrekt die ook blokkades heeft ter hoogte van zijn zonnevlecht chakra, maar dat dit zich bij deze persoon juist uit in enorm standvastig, controlling, bepalend en autoritair gedrag. 

Je omgeving werkt als een spiegel. Kijk eens goed in de spiegel zonder constant te oordelen over die ander. Als je het benaderd als zijnde een blokkade in je energieveld, dan heb je iets om mee aan de slag te gaan. Op het moment dat jij je blokkade opheft (wat niet altijd gemakkelijk is). Zul je zien dat er ineens heel andere mensen je leven in komen. 

 

4 krachtige gewoontes die helpen je vibratie te verhogen

3. Vergeving

We zijn als mens geneigd om lang vast te houden aan negativiteit. Over het algemeen geldt dat er drie positieve dingen moeten gebeuren om 1 negatieve gebeurtenis te compenseren. Daarnaast hangen we ook graag het slachtoffer uit. Het lag aan de omstandigheden, ik heb een slechte jeugd gehad, ik kan er nou eenmaal niets aan doen, ik heb ADHD of autisme, daarom doe ik zo. enzovoort, enzovoort.

Maar op terug te komen op vergeving, als je de zaken bekijkt vanuit het perspectief wat ik hierboven schets. Dat iedereen uiteindelijk symptomen laat zien van energieblokkades die ergens onderweg zijn opgedaan en iedereen gaat op een andere manier met deze blokkades om, het uit zich soms letterlijk in tegenovergesteld richtingen. Zal het wellicht gemakkelijker zijn om los te laten en te vergeven. 

Wanneer we in staat zijn een ander en onszelf te vergeven voor zaken die in het verleden zijn gebeurd, dan blijven ze niet in ons energieveld hangen waar ze alleen maar schade aanrichten. 

4. Herschrijf je verhalen

Dit punt volgt automatisch op het voorgaande punt. Wanneer wij bepaald gedrag laten zien, zowel positief als negatief, dan zit daar een verhaal achter. En iedere keer wanneer we iemand uitleg geven over waar bepaalde dingen vandaan komen, dan bevestigen we dat verhaal. We geloven in dat verhaal. Maar weinig mensen weten dat dit verhaal, je ook in deze staat houdt en ervoor zorgt dat je er niet uitkomt. 

Bijvoorbeeld: Ik zag mezelf altijd als iemand die niet goed met anderen om kon gaan. Niet omdat ik altijd ruzie maakte, of geen vrienden had, of omdat mensen me simpelweg niet aardig vonden. Het tegenovergestelde. Ik had gewoon geen behoefte aan constant contact met iemand. Mijn verhaal was dat ik iemand was die liever alleen en op zichzelf was dan met andere mensen. Een einzelganger. Door dat verhaal stootte ik mensen af en had ik uiteindelijk mijn zin. Toen ik dat verhaal over mezelf eens onder de loep ging nemen, kwam ik er achter dat ik heel vaak spanning in mijn lijf voelde als ik in de buurt van anderen was. Dat uitgeput achter bleef, ongeacht om wie het ging. 

En dan is mijn cirkel weer rond en ben ik uitgekomen bij blokkades in mijn energieveld waardoor bepaalde energiestromen te gemakkelijk bij me binnenkwamen en ik niet in staat was mezelf af te scheiden van een ander. Sinds ik mij hier bewust van ben, betrap ik mezelf erop dat ik geniet van de aanwezigheid van andere mensen! Wie had dat ooit gedacht 🙂

Ik ben benieuwd naar jouw gedachten over dit thema. Ben jij al druk bezig met het verhogen van je trillingsfrequentie? En wat is jouw ervaring? Wil je het me laten weten? Dit kan via Instagram of via: tussenjouenmij@gmail.com. Of door middel van een comment op Youtube.

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te optimaliseren. Wanneer je gebruik maakt van deze website gaan we er vanuit dat je hiermee akkoord bent. Accepteer

Cookies
0